{ "title": "Lop Tavşanı", "image": "https://www.tavsan.gen.tr/images/lop-tavsani.gif", "date": "20.01.2024 01:57:18", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Lop tavşanları, genel olarak aktif hayvanlardır. Alacakaranlıkta ya da gece daha fazla faaliyet gösterirler. Arka bacakları ön bacaklardan daha uzundur. Üst dudakları ise derin olarak yarıktır. Her yerde ve her zaman beslenebilen hayvanlardır.

Lop Tavşanı Özellikleri Nelerdir?
Lop Tavşanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Eğer lop tavşanı almaya karar verdiyseniz, ilk olarak düşünmeniz gereken şey onu nerede barındıracağınızdır. Onu hallettikten sonra rahat ve kolay şekilde bakabileceğiniz bir hayvandır. Sürekli ve düzenli olarak bulunduğu kafesi temizlemeniz gerekir. Kafesin altına sermiş olduğunuz talaş, gazete, karton gibi malzemeleri değiştirmelisiniz. Tuvalet kabı koyduysanız ve alışıp tuvaletini oraya yapıyorsa kabı her gün temizlemeniz gerekir. Yem kabı ve su kabı da düzenli olarak temizlenmelidir. Yem kaplarının içerisinde yem kalmış olsa bile, bunların üzerinde dışkı ya da idrar var mı diye kontrol ederek temizleyip yerine taze yem konulmalıdır. Kullanacağınız yemlikler ve su kapları, kafesin şekline uygun, dışarıdan takılıp sökülebilen, kullanımı ve temizlenmesi kolay, dezenfekte edilebilir olması gerekir. Tırnaklarının uzaması durumunda veterinere götürülerek kesilmesi gerekir. Çünkü fazla uzayan tırnaklar, yere basma sırasında acı vermesine neden olacaktır. Lop tavşanların tüylerinde belirli oranda dökülme olması normaldir. Ama özellikle kış ve yaz aylarına girerken, tüylerinde daha fazla dökülme olur. Bu yüzden tüylerini belirli aralıklarla taramanız gerekir.

Lop Tavşan Beslenmesi

Lop tavşanlarına günde 2 defa belli bir ölçüde yem vermeniz gerekir. Ayrıca her gün bir sebze veya meyvenin, çeyreğini de vermeniz gerekir. Çünkü fazlası onları ishal yapar. Önlerinde sürekli olarak saman ve kuru ot olmalıdır. Kuru yonca da verebilirsiniz. Bu onların temel besin kaynağıdır. Tamamen otobur oldukları için, yeşil olan her şeyi yerler. Dereotu, maydanoz, salatalık, salata, lahana, enginar ve karnabahar yaprakları, Brüksel lahanası ve yeşil fasulye gibi yeşil otlar verilebilir. Onların da damak zevkleri vardır. Yeşilliklerin ve sebzelerin fazla verilmesi durumunda ishal olabileceklerini unutmamak ve bunları mutlaka dengeli vermek gerekmektedir. Günde 3 çeşit farklı yeşillik yemelerinde yarar vardır.
" } ] }