{ "title": "Siyah Tavşan", "image": "https://www.tavsan.gen.tr/images/Siyah-Tavsan-62.gif", "date": "21.01.2024 05:50:05", "author": "Hikmet Onur ÖNDER", "article": [ { "article": "Siyah Tavşan; Siyah tavşan tavşangiller familyasının türlerinden biridir. Siyah tavşanların sahip olduğu cinslerine göre yaşadığı yerler farklılık gösterebilir. Tundra alanlar, çöller, dağlık bölgeler, ormanlar ve bataklıklar gibi birden çok bölgede hayatına devam edebilirler. Hayatını sürdürdükleri yerin coğrafi ve iklim farklılıklarına göre uyum şartı gösterebilirler. Siyah tavşan ailesinin %50'den çok olan kısmı Kuzey Amerika'da ikamet etmektedir. Bunların haricinde Güneybatı Avrupa, Güney Amerika, Afrika, Japon Adaları gibi birden fazla yaşam yerlerine sahiptirler. Çoğu siyah tavşan yaşadıkları yerde toprağın alt kısmında kendi kendine kazdığı hendek şekline sahip yerlerde yaşarlar. Evde bakım gören birden çok siyah tavşan bulunmaktadır. Türkiye'de siyah tavşanlar çocuk sahibi olan aileler evde beslenebilen hayvan kategorisi altında yer almaktadır.

Siyah Tavşanların Genel Özellikleri Şunlardır
Siyah Tavşan Beslenme Özellikleri Nelerdir; Siyah tavşanlar kemirgen canlı türüdür. Kesin bir şekilde et tüketmeyip, ot ile beslenen canlılardır. En çok beğendiği yiyeceğin havuç olması haricinde aklınıza gelebilecek bütün yeşil olan şeyleri tüketirler. Otlar, meyveler, yapraklar, tohumlar öncelik olarak tanıdığı yiyecek sınıfındadır. Siyah tavşanların bedeninde sahip olduğu sindirim mekanizması tüketmiş oldukları yiyecekleri iki kerede öğütme yapmasına olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda önde bulunan ve arkada bulunan dişleri daima uzama gösterdiğinden içgüdüsel bir şekilde daima bir şeyleri kemirme ihtiyacı hissederler. Az yemek yediği düşünülse de tıka basa yani tamamen doyabilecek şekilde yemek tüketimi yapabilirler.

Siyah Tavşan Çiftleşme ve Doğurganlık Özellikleri Nelerdir; Siyah dişi tavşanların sahip olduğu doğum yollarında iki adet döl yatağı kısmı birbirinden bağımsız bir şekilde mevcut olduğu için doğum zamanında arka arkaya doğumlar gerçekleşebilir. Siyah dişi tavşan yılda en az ihtimalle dört, en çok ihtimalle ise sekiz doğum yapabilirler ve 9 yavruya kadar doğurabilirler. Siyah dişi tavşanlar hamile bırakıldıktan sonra doğumun gerçekleşme zamanı 33 gün civarındadır. Fakat yavrular dünyaya geldikten sonra göz kısımlarını açana kadar anneleri onlara bakar ve göz kısımları açıldıktan sonra anneler yavrularını serbest şekilde bırakırlar. Siyah erkek tavşanlar çiftleşme esnasında çok hızlı hareket ederler.
" } ] }