{ "title": "Tavşan Eti", "image": "https://www.tavsan.gen.tr/images/tavsan-eti.jpg", "date": "20.01.2024 01:08:18", "author": "Sudan", "article": [ { "article": "Tavşan eti, kürkü veya yünü için yetiştirilen, deney hayvanı ya da evcil hayvan olarak da kullanılan tavşanın beyaz et olarak sınıflandırılan etidir. Tavşan etinin kolesterol değeri sığır eti, domuz eti, hindi eti ve tavuk etine göre oldukça düşüktür. Doymamış yağ asitleri ve protein açısından zengindir, besleyici bir ettir. Tavşan eti diyabet hastaları, kalp hastaları gibi kişilerin özel diyetleri için uygundur, diğer etlere göre daha düşük kalori değerindedir. Tavşanlar aynı miktarda yem ve su tüketerek sığırlardan 6 kat daha fazla et üretebilir. Dünyada nüfus arttıkça ufak boyutu nedeniyle az yer kaplayan ve yetiştirilmesi kolay olan tavşanın etlik hayvan olarak çok daha fazla tercih edileceği hatta hayvancılıkta en yaygın etlik hayvan haline gelebileceği düşünülmektedir.